Over mij: Lisa Langenkamp, Mindfulnessbuddy
Over mij: Lisa Langenkamp, Mindfulnessbuddy

Over Lisa

Als ik mezelf in een hokje zou stoppen, dan zou ik zeggen dat ik…

Hoogsensitief, perfectionistisch en ambitieus ben.

De ideale combinatie om over mijn grenzen te gaan. Gelukkig is het nooit zover gekomen dat ik in een burn-out ben beland, maar ik kan me wel een ervaring herinneren waarbij ik noodgedwongen een stap terugdeed: terwijl de badkamer blank stond door een kapotte wasmachine, stond ik mezelf op te winden over het feit dat wéér niemand in mijn projectgroep ons eindresultaat wilde presenteren. Delegeren vond ik moeilijk en hulp vragen stond al helemaal niet in mijn woordenboek.

Mijn ambities zijn nooit helemaal weggegaan en dat hoeft ook niet. Maar ondertussen ben ik er wel achter gekomen dat ik er niks mee opschiet om zo hard voor mezelf te zijn. Sterker nog, het werkt vaak averechts. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier waarop ik nog steeds lekker kan werken, maar dan met meer energie en plezier.

Voordat ik van mindfulness een gewoonte maakte...

Nu ik mindfulness heb geïntegreerd in mijn leven...

“Mensen met zelfcompassie mikken net zo hoog als zelfkritische mensen. Het verschil is dat mensen die zelfcompassie hebben niet instorten als ze hun doelen bereiken.”
Susan David
Feiten over Lisa (Mindfulnessbuddy)

In het kort:

Review coaching:

“Je stelt oordeelloos vragen en zet mij aan het denken, maar geeft me ook het vertrouwen in mezelf.”
Florance

Mijn waarden:

1. Humor

Zelfs al zijn de dagen nog zo donker, ik zie altijd wel een lichtpuntje. Natuurlijk kan ik ergens van balen of zit ik er soms doorheen, maar door humoristisch te zijn herpak ik mezelf.

2. Dankbaarheid

Ik heb weinig nodig om tevreden te zijn en kijk het liefst naar wat er wél is in plaats van niet. Door dankbaar te zijn voel ik me rijk. Elke dag weer.

3. Leergierigheid

Ik raak nooit uitgeleerd. Als ik eenmaal ergens in geïnteresseerd ben, kan ik niet stoppen met speuren. Ik raak nooit verveeld!

Persoonlijke weetjes:

Over mij: Lisa Langenkamp, Mindfulnessbuddy

Zet de eerste stap

In plaats van nog harder te werken, heb ik mezelf aangeleerd op een slimme manier met mijn energie en talenten om te gaan. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we niet gemaakt zijn om elke avond uitgeblust op de bank te zitten. Ik wil het leven leven!

Feit: “Ik wilde dat ik niet zo hard had gewerkt” is het tweede ding waar mensen spijt van hebben als ze op hun sterfbed liggen.

Ben jij net als ik geneigd de lat hoog te leggen, meestal ten koste van jezelf? En weet je niet hoe je je balans als hoogsensitieve collega kunt vinden? Laten we dan kennismaken.

Of beluister eerst mijn podcast: