Over mij: Lisa Langenkamp, Mindfulnessbuddy
Over mij: Lisa Langenkamp, Mindfulnessbuddy

Over Lisa

Als ik mezelf in een hokje zou stoppen, dan zou ik zeggen dat ik…

Hooggevoelig, perfectionistisch en ambitieus ben.

De ideale combinatie om over mijn grenzen te gaan. Gelukkig is het nooit zover gekomen dat ik in een burn-out ben beland, maar ik kan me wel een ervaring herinneren waarbij ik noodgedwongen een stap terugdeed: terwijl de badkamer blank stond door een kapotte wasmachine, stond ik mezelf op te winden over het feit dat wéér niemand in mijn projectgroep ons eindresultaat wilde presenteren. Delegeren vond ik moeilijk en hulp vragen stond al helemaal niet in mijn woordenboek.

Mijn ambities zijn nooit helemaal weggegaan en dat hoeft ook niet. Maar ondertussen ben ik er wel achter gekomen dat ik er niks mee opschiet om zo hard voor mezelf te zijn. Sterker nog, het werkt vaak averechts. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier waarop ik nog steeds lekker kan werken, maar dan met meer energie en plezier. Dankzij mindfulness en meditatie heb ik geleerd om…

“Mensen met zelfcompassie mikken net zo hoog als zelfkritische mensen. Het verschil is dat mensen die zelfcompassie hebben niet instorten als ze hun doelen bereiken.”
Susan David
Over mij: Lisa Langenkamp, Mindfulnessbuddy

Zet de eerste stap

Door te vertragen, de stilte vaker op te zoeken en af en toe afstand te nemen van mijn werk, ben ik gaan inzien dat ik mezelf niet altijd zo hoef af te peigeren. Ik durf mijn grenzen aan te geven en de dingen die ik doe, doe ik met meer aandacht.

Ben jij net als ik geneigd de lat te hoog te leggen, meestal ten koste van jezelf? En weet je niet hoe je je balans als hooggevoelige collega kunt vinden? Achter de schermen ben ik bezig met een cursus over mindful werken.