3 boeken voor als je je dag niet hebt

3 boeken voor als je je dag niet hebt

Ook al doe je nog zo je best, iedereen heeft weleens een minder goede dag. Denk aan het weer dat niet meezit, een onverwachte rekening op je deurmat of simpelweg dikke, vette pech. Hoe ga je met dit soort momenten om? Deze schrijvers weten raad.

1. ‘Handboek voor mindere dagen’ – Eveline Helmink

Door ‘Handboek voor mindere dagen’ van Happinez hoofdredacteur Eveline Helmink te lezen, kwam ik op het idee om dit artikel te schrijven. In dit boek deelt Eveline wat je kunt doen als je het even niet (meer) ziet zitten. Het geheim? Je mindere momenten niet wegstoppen, maar omarmen. In plaats van een kant-en-klaar stappenplan te delen, lees je in dit boek de ‘shortcuts’ die Eveline gebruikt om het zichzelf makkelijker te maken op een mindere dag.

Mijn favoriete tip: Als je een slechte dag hebt, ben je meestal sneller geneigd te mopperen. Maar door ook op slechte dagen empathie te tonen en vriendelijk te blijven, kom je veel sneller tot compassie.

2. ‘Leven met wind mee’ – Jelle Hermus

Jelle Hermus weet als geen ander hoe je je leven in een opwaartse spiraal brengt. Niet alleen is ‘Steeds leuker’ een aanrader, ook zijn nieuwste boek mag zeker niet ontbreken op je nachtkastje. In ‘Leven met de wind mee’ leer je over de kracht van gedachten en hoe meditatie je helpt om de kwaliteit van je leven drastisch te verbeteren. Door afstand te nemen van je gedachten, creëer je volgens Jelle automatisch minder drama. Als je nog niet overtuigd was van het effect van mediteren, dan weet ik zeker dat je na het lezen van dit boek om bent.

Mijn favoriete tip: Verwachtingen maken het leven ingewikkelder dan nodig. Zie het leven daarom meer als een stromende rivier. Je laten begeleiden door de stroming is veel eenvoudiger dan er tegenin gaan. Neem elk moment zoals het komt.

3. ‘Wabi sabi’ – Beth Kempton

Ben je een perfectionist, dan is dit boek van Beth Kempton een must-read. Nadat Beth zich jarenlang in de Japanse cultuur had verdiept, verscheen vorig jaar ‘Wabi sabi’. In dit boek legt ze uit hoe dit Japanse concept je helpt imperfecties te waarderen. In plaats van alsmaar te streven naar sneller, beter en meer draait wabi sabi om accepteren en loslaten – net wat je nodig hebt als het tegenzit. Dingen komen en gaan en dat maakt het leven juist zo mooi. Zo leer je dankzij dit boek mislukkingen op een andere manier te bekijken, staan er tips in om je financiën te vereenvoudigen en plezier te vinden in kleine dingen.

Mijn favoriete tip: In één van de laatste hoofdstukken schrijft Beth ‘Je bent hier niet voor altijd’. Cliché misschien, maar het leven is veel te kort om je aandacht te richten op wat er mist of mankeert in je leven.

Beeld: Lina Kivaka via Pexels.

Ik doe mijn best om waardevolle content te maken. Dit artikel bevat daarom affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor zonder dat je extra hoeft te betalen. Dankjewel voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *